Alberto Stegeman: Gat in beveiliging tbs-kliniek

© ANP

De beveiliging van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven deugt niet. Dat blijkt uit onderzoek van Alberto Stegeman voor zijn SBS-programma Undercover in Nederland, meldt het AD vandaag.

© SBS
© SBS

Drugs, kinderporno en vuurwapens blijken gemakkelijk naar binnen te kunnen worden gesmokkeld. ‘Dat het zo gemakkelijk is om levensgevaarlijke spullen als vuurwapens naar binnen te krijgen, is onvoorstelbaar,’ vindt de programmamaker. ‘Eigenlijk kun je alles naar binnen krijgen wat je maar wilt. De tbs-kliniek lijkt op afstand een onneembare vesting, maar in werkelijkheid zit er een enorm gat in de beveiliging. En dat is niet omdat een paar beveiligers zitten te slapen.’ Hij stelt dat er sprake is van een systeemfout.

Voor de huidige directeur van De Woenselse Poort is de affaire uiterst pijnlijk omdat dit de tweede keer is dat een kliniek onder zijn leiding ‘lek’ blijkt. In 2006 werkte hij in tbs-kliniek De Corridor, toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries daar aantoonde dat wapens, drugs en zelfs bommen de kliniek in gesmokkeld hadden kúnnen worden. De Vries gebruikte een gedetineerde die vanaf zijn eigen open afdeling ongestoord naar de ‘beveiligde’ tbs-vleugel wandelde. Volgens Stegeman is het verbijsterend dat de beveiliging van klinieken nog steeds te wensen over laat. ‘Alle incidenten in het verleden hebben er blijkbaar nog niet voor gezorgd dat de beveiliging optimaal is. Terwijl je juist bij dit soort inrichtingen het tegendeel zou mogen verwachten.’

De kliniek wil pas na het zien van de beelden, zondag op tv, reageren.

Lees meer in het AD vandaag.

One Response to “Alberto Stegeman: Gat in beveiliging tbs-kliniek”

  1. Wat een idiote uitzending was dat zeg.

Leave a comment