‘Ik reed iets sneller dan 50 kilometer per uur’

Maarten (inzet links) en Rezenne reden rustig in de Honda toen ze van achter werden aangereden.Foto van FOTO KOEN LAUREIJ

 

De 23-jarige bestuurder uit Baambrugge, die is opgepakt na het dodelijk ongeluk aan de Cartesiusweg in Utrecht, heeft laten weten maar ‘iets sneller dan 50 kilometer per uur’ te hebben gereden. Zijn advocaat maakte bekend dat er op dit moment geen enkele reden is om aan te nemen dat zijn cliënt aan het racen was.

De advocaat van bestuurder Mohamed ben J., Louis de Leon, heeft dit vandaag laten weten aan RTV Utrecht.

Veel mensen waren getuige van het ongeluk en verklaarden al aan de politie dat de verdachte minstens 100 km/u heeft gereden op de Cartesiusweg waar 50 km/u is toegestaan.

Spontane straatrace
De politie liet gisteren weten niet zeker te zijn of het een straatrace betrof. ‘Die worden vaak georganiseerd en op een bedrijventerrein, meestal als het donker is. Dit incident was echter op klaarlichte dag’, aldus een woordvoerder. ‘Maar het kan een spontane actie zijn. Dat weten we nog niet.’

De bestuurder van de tweede auto, een donkerkleurige BMW, is nog voortvluchtig.

Speculeren
Maar volgens De Leon zijn politie en justitie aan het speculeren waardoor er een soort volkswoede is ontstaan. Zijn cliënt zou in shock zijn en zijn vrouw is volgens de advocaat inmiddels ondergedoken, meldt RTV Utrecht op zijn website. 

Ook vindt De Leon het uiterst onzorgvuldig dat de woonplaats van de verdachte naar buiten is gebracht. In het kleine dorp Baambrugge was zo snel bekend dat het om Mohamed ben J. gaat.

Boom
Mohamed ben J. tikte met zijn auto de Honda aan waar in de 29-jarige Maarten Naafs en de 37-jarige Rezenne Gidey (37) reden. Zij kwamen tegen een boom tot stilstand en van de auto was weinig meer over. Naafs overleed aan zijn verwondingen, Gidey ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Ben J. wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. Vanmiddag wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris. Dan hoort hij of hij nog in de cel moet blijven zitten. (Redactie)

Leave a comment