CIA Blundert er lustig op los

‘Nigeriaanse verdachte is zoon oud-minister’

ABUJA –  De 23-jarige Nigeriaan Abdul Farouk Umar Abdulmutallab, die zaterdag een terreuraanslag zou hebben willen plegen op een vlucht van Amsterdam naar Detroit, is afkomstig uit een welvarende familie. Hij is de zoon van een oud-minister en bankier, meldden Nigeriaanse media. De vader bevestigde later zaterdag dat het zijn zoon betreft.

De 70-jarige prominente zakenman Alhaji Umaru Mutallab legde deze maand zijn functie als directeur van PLC, de oudste bank van Nigeria, neer. De vader zou zich onlangs negatief hebben uitgelaten over zijn zoon, omdat de jongeman er steeds extremere religieuze ideeën op nahield, aldus familieleden. De vader is volgens hen kapot van het nieuws over de mislukte terreuraanslag door zijn zoon.

Ook was hij verbaasd dat zijn zoon toestemming had gekregen om naar de VS te vliegen. Een half jaar geleden zou hij de Amerikaanse ambassade, de lokale autoriteiten en veiligheidsdiensten in de Nigeriaanse hoofdstad Ubuja hebben ingelicht over de activiteiten van zijn zoon, aldus de Nigeriaanse krant This Day. Onderzocht wordt, waarom de 23-jarige man nooit op een zwarte lijst zou zijn geplaatst.

Volgens de verwachtingen zal Geert Wilders deze vader niet willen nomineren voor een lintje?

Flinke kamervragen over de beveiliging vroeg hij niet misschien weer wat voor de derde keeer het programma

UNDERCOVER van Alberto Steegeman.

26-12-2009 om 21:10

3 Responses to “CIA Blundert er lustig op los”

  1. Heeft de PVV nog kamervragen gesteld naar de undercover van Alberto Stegeman op Schiphol?
    By the way´<Nooit gedacht dat Geert iemand die is geboren en getogen op Curacao voor een onderscheiding zou voordragen.Gelukkig is er weer hoop.

  2. Als deze invloedrijke vader inderdaad de Amerikaanse ambassade in Nigeria had gewaarschuuwd, hebben ze wel iets uit te leggen. Na 911 moet dit soort informatie serieus genomen worden. Een ambassade is geen buitenlandse cocktail club voor het Corps Diplomatique. Ik wed dat deze ambassadeur terug geroepen wordt en straks in de WW loopt.Ik heb mijn Illenois Senators al geschreven.

  3. In iedereen schuilt een dader, maar bij de meeste is er gelukkig dat hersendrempeltje, dat een mens doet beseffen of tegenhoudt.
    De man is gewoon doorgedraaid en verschuilt zich achter Al Queda

Leave a comment